Covid-19 revalidatie

WAT KAN EEN FYSIOTHERAPEUT VOOR JE BETEKENEN?


Het is aan te raden om na een ziekenhuisopname zo snel mogelijk te starten met fysiotherapie. Ook als jij niet in het ziekenhuis hebt gelegen terwijl je wel ziek was, kan begeleiding door een fysiotherapeut nodig zijn, omdat jij langdurig inactief bent geweest en klachten als benauwdheid, kortademigheid, of conditie- en krachtverlies ervaart.

 

Als je na een COVID-19 klachten houdt bij het bewegen en het uitvoeren van activiteiten kun je bij de fysiotherapeut terecht voor hulp, advies en begeleiding. Heb je in het ziekenhuis gelegen? Dan neemt de fysiotherapeut in de weken na ontslag uit het ziekenhuis contact met je op om te bespreken hoe het met je gaat en of je last hebt van restklachten. Als je thuis hersteld bent van COVID-19 neem je, contact met ons op. Bijvoorbeeld als je klachten hebt op het gebied van vermoeidheid, benauwdheid, energie, kracht of uithoudingsvermogen.

 

Veiligheid voorop

Om (her)besmetting uit te sluiten, staat veiligheid voorop bij de behandeling. Onze gespecialiseerde longfysiotherapeut behandelt de klachten en beperkingen waarmee je na een COVID-19 besmetting te maken kunt krijgen. Hij of zij helpt je om inzicht te krijgen in deze klachten en adviseert en begeleidt bij het verantwoord opbouwen van dagelijkse activiteiten. Hierbij zijn energieverdeling en het risico op overbelasting belangrijke aandachtspunten.

 

We kijken verder

De fysiotherapeut zorgt er op deze manier voor dat je op een verantwoorde manier werkt aan je herstel. De fysiotherapeut kijkt ook hoe het verder met je gaat. Heb je problemen op emotioneel vlak, verloopt het herstel goed en eet je (gezond) genoeg? Als het nodig is, schakelt de fysiotherapeut in overleg met de huisarts andere zorgverleners in.

 

Gespecialiseerd longfysiotherapeut met Covid aantekening

De eerste afspraak, de intake, wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd longfysiotherapeut van Fysiotherapie Groene Hart. Deze longfysiotherapeut heeft naast de specialisatie nog een speciale verdieping Corona gevolgd. 

 

Covid Zorgplan

Na de intake wordt de fysiotherapeutische zorgbehoefte in kaart gebracht. Samen met u maken we dan een zogenaamd Covid Zorgplan. In veel gevallen is er meer aan de hand dan een verslechterde longfunctie.

 

Vertrouwen geven

De gespecialiseerde longfysiotherapie van Fysiotherapie Groene Hart helpt met optimaal herstellen. “Het belangrijkste wat wij als fysiotherapeuten doen is mensen weer het vertrouwen geven in hun lichaam.”

 

Afspraak maken