Dry needling

 

Wanneer Dry Needling?

U heeft bijvoorbeeld last van pijnlijke of stijve spieren, u ervaart verminderde kracht of tintelingen in armen en benen, hoofdpijn of duizeligheid. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door zogenaamde Triggerpoints: een pijnlijke 'knoop' in een spier. Deze knopen kunnen ook pijn op andere plaatsen in uw lichaam veroorzaken. Met Dry Needling kan de fysiotherapeut deze triggerpoints opheffen.

 

Hoe verloopt een behandeling?

Allereerst analyseert de fysiotherapeut uw klachten. Zij gaat op zoek naar de bewuste triggerpoints, zodat hij weet welke spieren hij moet behandelen om ze te laten ontspannen. Door het gericht aanprikken van de triggerpoints met een dun naaldje, kan de spier weer ontspannen. Dit aanprikken voelt u nauwelijks. Het raken van de triggerpoint kan wel een soort krampgevoel geven. Na de behandeling kan de spier vermoeid aanvoelen, maar dit is van korte duur. Na de behandeling krijgt u oefeningen en adviezen mee om de verbeteringen vast te houden. 

 

Hoewel er bij Dry Needling gebruik gemaakt wordt van naalden, is het niet vergelijkbaar met acupunctuur. Acupunctuur richt zich op energiebanen in uw lichaam en Dry Needling op het opheffen van triggerpoints. 

 

Wilt u meer informatie over Dry Needling? Klik hier. 

 

Locaties

Dry needling wordt aangeboden door Fysiotherapie Groene Hart op de locaties Waddinxveen Ieplaan en Boskoop.