Nieuws

Yes, we mogen weer! BuitenFitness
29-05-2020
Beste Medifitters   Yes, we mogen weer!  Wie doet ermee met de buiten fitness op de Ieplaan? Vanaf 5 juni gaan we starten met groepslessen
Open voor fysieke behandelingen
01-05-2020
Fysiotherapeuten hebben vanaf 30 april groen licht gekregen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om stapsgewijs weer aan het werk te gaan.
Coronavirus
12-03-2020
Beste cliënten en sporters, Zoals voor velen heeft de uitbraak van het Corona virus helaas ook gevolgen voor onze diensten in de praktijk. Dit betekent echter niet dat onze deuren volledig gesloten zijn.
Coronavirus
11-03-2020
Beste cliënten en sporters, Zoals voor velen heeft de uitbraak van het Corona virus helaas ook gevolgen voor onze diensten in de praktijk. Vanaf heden gaan de medisch fitness groepen niet door tot in ieder geval 6 april 2020. Hopelijk kunnen we na dit tijdsbestek de fitness weer vervolgen, afhankelijk van het ingestelde beleid en adviezen vanuit het RIVM.
Wat kunt u doen...?
17-02-2020
Het is nooit te laat om fit te worden…? Maar het omgekeerde is helaas wel waar: als je na je 50ste een slechte levensstijl aanneemt dan wordt het risico op hartaandoeningen aantoonbaar vergroot. En we weten allemaal dat het na een lange vermoeiende dag veel verleidelijker is om op de bank te ploffen en daar te blijven dan om er nog op uit te gaan om te sporten. Maar er zijn vele andere mogelijkheden!
Van onze collega's!
16-02-2020
Onze nieuwe collega! Even voorstellen; Dit is David Ros, 30 jaar en woont samen met zijn vrouw in Nieuwerkerk aan den IJssel. Sinds 2017 algemeen fysiotherapeut en sinds juni 2019 ook in het bezit van een diploma voor de algemene opleiding handtherapie.
Uit de praktijk...!
15-02-2020
Mevrouw X is momenteel onder behandeling wegens ernstige schouderklachten. Mw. heeft voor dit probleem al een heel traject afgelegd. De meest recente injecties hebben helaas ook niet geholpen. Behandeling bij de fysiotherapeut heeft voor mw. nog het beste resultaat.
Wist je dat...?
14-02-2020
Wist u dat de voeten samen bestaan uit bestaan uit 52 botten. Dit is een kwart van alle botten in ons lichaam!
Wat kunt u doen...?
03-02-2020
Rond de 90% van de volwassenen krijgt in zijn/haar leven te maken met lage rugklachten. Bij iets meer dan de helft van deze gevallen zal de klacht plotseling op komen zetten, bij de andere groep zal de klacht zich geleidelijk ontwikkelen. Iedereen is hierbij vaak bedachtzaam op het moment dat er zwaar getild moet worden. De praktijk leert dat het juist vaak fout gaat bij de kleine, snelle bewegingen.
Van onze collega's
27-01-2020
Fysiotherapie Groene Hart sluit zich aan bij de basiscursus van het Rug-netwerk Nederland . Jeroen en Margot waren erbij
Uit de praktijk
26-01-2020
Een vrouw komt met knieklachten bij fysio-manueel therapeut. Mevrouw is vorig jaar met dezelfde klachten bij een andere praktijk geweest. Helaas vooralsnog zonder resultaat en mevrouw is daar na 5 behandelingen gestopt.
Wist u dat...?
25-01-2020
De longen zien er uit als een sponzige, op zijn kop hangende boom en bestaat uit grofweg 3 delen. De luchtpijp, de luchtwegen (bronchiën) en de longblaasjes (alveoli).
KNGF Plus 2019 in the pocket!
16-01-2020
Fysiotherapie Groene Hart neemt vanaf 2017 deel aan de KNGF Plus en heeft ook in 2019 laten blijken weer aan alle eisen te voldoen en stroomt door naar KNGF Plus 2020. De KNGF Plus status wordt toegekend aan praktijken die laten blijken dat ze een hoog klanttevredenheidscijfer hebben, doelmatig behandelen en veel aandacht en tijd investeren in de ontwikkeling en kennis van de medewerkers. Fysiotherapie Groene Hart staat voor 100% achter deze ontwikkelingen. Vorige week ontvingen we dit bericht: Geachte Praktijkhouder en/of Praktijkvertegenwoordiger, Wijn blij u te kunnen mededelen dat Fysiotherapie Groene Hart aan de deelname voorwaarden van het ZK Plusprogramma van 2019 heeft voldaan, uw praktijk stroomt door naar het ZK Plusprogramma 2020.
Zakelijke zaken
28-11-2019
Bent u benieuwd naar de vergoedingen voor kinderfysiotherapie voor 2020, lees dan nu verder!
Wat kunt u doen...?
27-11-2019
Steeds meer jonge kinderen en jongeren met klachten van nek, rug, schouders en hoofd door gebruik van tablet en smartphone
Van onze collega's
25-11-2019
Tijdens een gezellige borrel hebben we afscheid genomen van onze collega’s Erik en Yoerik. Beide hebben een nieuwe uitdaging gevonden. Wij kijken terug op een fijne samenwerking en wensen hen beide heel veel plezier en succes op hun nieuwe werkplek.
Uit de praktijk
24-11-2019
Kees, een achtjarige jongen, meldt zich met pijn in de rug. Drie maanden geleden was hij aan het spelen in de speeltuin waar hij werd aangereden door een scooter. Vanaf dat moment heeft hij pijn in zijn rug, die langzaam toeneemt. De huisarts adviseert een fysiotherapeut te bezoeken. Kees vertelt dat hij niet graag op zijn stoel zit want dan doet zijn rug zeer. Hij wil graag staan of op zijn knieën op de stoel zitten, want dan heeft hij geen pijn.
Wist je dat ...?
23-11-2019
Wist je dat wij ook FITKIDS geven, een fitness- en oefenprogramma voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening? De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut. In een Fitkids-les wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind.
Van onze collega's
17-10-2019
Onze collega's Mike Berenschot en Leontien Wubs zijn momenteel bezig met hun afstudeeronderzoek voor hun masteropleiding Manuele Therapie. Hiervoor zoeken zijn patiënten met lage rugklachten. Heeft u last van de lage rug en zou u het leuk vinden om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek? Neem dan contact met ons op!
Wist u dat...?
17-10-2019
Wist u dat het goed is om na een work out af te sluiten met een cooling down? Hiermee zorg je voor een betere afvoer van afvalstoffen waarmee je blessures kan voorkomen en spierpijn kan verminderen!