Nieuws

Van onze collega's
21-06-2019
Onze collega Leontien is sinds twee jaar bezig met de master opleiding Manuele Therapie. Deze opleiding duurt in totaal drie jaar.
Wat kunt u doen
20-06-2019
Veel mensen die drukte en spanning ervaren, maken (soms) onbewust meer gebruik van het kauwstelsel dan gewoonlijk. Denk hierbij aan gewoontes als: knarsetanden, klemmen van kaken, veelvuldig nagelbijten, bijten op voorwerpen als potloden, pennen, maar ook kauwgom, bijten/ zuigen op lippen en wang of persen en/of zuigen op de tong.
Uit de praktijk
19-06-2019
Hij kampt al jaren met kaakklachten na een kaakbreuk op 20-jarige leeftijd. Deze man van 45 jaar is naar onze collega Erik doorgestuurd door de kaakchirurg met de vraag of hij wat aan de spanning in de kauwspieren kan doen. Ja, dat kan zeker!
Wist u dat.. ?
18-06-2019
Wist u dat van de Nederlandse volwassenen ongeveer 8-10% knarst met z'n tanden tijdens de slaap? Overdag loopt dit zelfs op naar 20-30%!
Van onze collega's
26-05-2019
Marjan Kik, Karin Westerhoven en Marjan Kuipers hebben op 2 april het symposium chronische Pijn bezocht met als thema: Leiden of lijden...?! Nog altijd heeft één op de 5 mensen last van chronische pijnen. Nog meer mensen hebben SOLK (somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten)
Wat kunt u doen...?
25-05-2019
Preventie is het voorkomen dat er problemen ontstaan door van te voren in te grijpen. Dit kan bijvoorbeeld door een paraplu meenemen om te voorkomen dat je nat regent. Een ander voorbeeld is de buurtpreventie app: doordat de mensen elkaar waarschuwen bij verdachte situaties kan er inbraak voorkomen worden.
Uit de praktijk
24-05-2019
Herkent u dit? De lente is weer aangebroken, je wilt alles perfect op orde hebben, gaat lekker aan de slag in de tuin en opeens heb je last van je schouder. Je hebt pijn in de bovenarm, pijn bij het slapen en moeite met het bewegen van de schouder.
Zakelijke Zaken
23-05-2019
Bent u niet aanvullend verzekerd en moet u de behandeling zelf betalen?
Wist u dat...?
22-05-2019
De schouder bestaat uit 3 botten; het bovenarmbot, het schouderblad en het sleutelbeen.
Wist u dat ...?
28-04-2019
De maand mei staat bij Fysiotherapie Groene Hart in het teken van de zuigeling. Zo ook het volgende weetje. Lees verder!
Zakelijke Zaken
27-04-2019
Vergoedingen kinderfysiotherapie? Als u met uw kind bij de kinderfysiotherapeut komt, komt uw kind in aanmerking voor vergoeding van de fysiotherapie door uw zorgverzekeraar. De vergoeding voor kinderen tot 18 jaar is anders dan de vergoeding voor fysiotherapie voor personen vanaf 18 jaar. Hoe is het declareren van de fysiotherapeutische behandeling voor kinderen geregeld?
Uit de Praktijk
25-04-2019
Noah, een lief lachend jongetje van 8 weken, wordt met zijn ouders naar mij gestuurd door de jeugdarts van het consultatiebureau. Noah blijft maar stug naar rechts kijken, naar links kijken wil hij niet en nu begint zijn hoofd een beetje af te platten aan de achterkant. Ouders zijn daar bezorgd over en willen niet dat hij later een scheef hoofd houdt, en dat zijn hersenen goed kunnen groeien. Ze hebben al enkele tips gekregen van de verpleegkundige van het bureau, maar ze zien nog weinig verbetering.
Wat kunt u doen...?
25-04-2019
Belang van buikligging bij baby's? Wiegendood lijkt ervoor te zorgen dat ouders steeds huiveriger worden om hun jonge baby op de buik te leggen. Terwijl juist deze houding zo belangrijk is voor de motorische ontwikkeling van een kind.
5 TIPS - Veilig wandelen met artritis
25-04-2019
Wandelen is een veilige, plezierige, goedkope lichamelijke activiteit die - vooral als de temperaturen wat stijgen - extra aantrekkelijk is. Als u moet leven met artritis kunt u zeker ook genieten en profiteren van de verbeterde kracht- en het uithoudingsvermogen dat door lopen ontstaat. We delen 5 tips!
Van onze collega's
25-04-2019
Margot van Kampen was op collegiaal bezoek bij Auris Taalplein. Een bijzondere school voor kinderen met een achterstand in de taalverwerking
LACHEN IS GEZOND!
22-04-2019
"De lach is de kortste weg tussen twee mensen", zei Charlie Chaplin. Vandaag een vrolijk en positief bericht. Lachen is gezond en ook goed voor het moreel. Het is ook één van de beste remedies tegen stress. Bovendien is het gratis dus LACH!
Kies uw fysiotherapeut
19-04-2019
Natuurlijk is de waarde van de fysiotherapeut individueel, maar als (potentiële) cliënt van de fysiotherapeut zou u moeten weten waar u op moet letten als u een goede fysiotherapeut zoekt. Met deze 5 handvatten krijgt u inzicht helpen we u.
VACATURE ONDERNEMENDE FYSIOTHERAPEUT
15-04-2019
Fysiotherapie Groene Hart, een moderne en volledig ingerichte fysiopraktijk met meerdere vestigingen in het Groene Hart, groeit. Groei jij mee?
De enkelverzwikking
15-04-2019
Het begint lente te worden. Veel mensen trekken de loopschoenen weer aan en gaan fijn een stukje rennen. Heerlijk maar helaas vaak ook een tijd van een veel voorkomende blessure: de enkelverstuiking. In dit artikel: wat is het, hoe voelt het , wat te doen en hoe helpt de fysiotherapeut.
Kunnen we de tijd stoppen?
27-03-2019
We kunnen de tijd niet stoppen. Of misschien toch wel? De juiste soort en hoeveelheid lichaamsbeweging kan helpen bij het voorkomen van veel leeftijdgerelateerde gezondheidsproblemen. Wij, fysiotherapeuten, schrijven lichaamsbeweging voor om u te helpen pijn te overwinnen, voldoende beweging te krijgen en uw onafhankelijkheid te behouden.