Nieuws

Van onze collega's
01-07-2020
Hoi, mijn naam is Björn Kraaijer en ik ben 30 jaar. Ik ben getrouwd en ik heb inmiddels een dochter van 6 maanden. Ik woon eigenlijk mijn hele leven al in Gouda. Mocht u zich afvragen wie de persoon is die in de weekbrieven staat, dat ben ik. Voor mijn laatste stage fysiotherapie ben ik afgelopen februari gestart bij Mike en Jeroen. Van origine ben ik Oefentherapeut Cesar, maar 3 jaar geleden heb ik de overstap gemaakt om mij verder te ontwikkelen tot fysiotherapeut. Per 1 juli kunt u mij tegen komen in de fitness voor de medifit groepen. Zodra ik mijn diploma heb, kom ik het team versterken als algemeen fysiotherapeut.
Van onze collega's
19-06-2020
De gezondheidstoestand van ex-corona patiënten is per patiënt heel wisselend. Sommige hebben na een paar weken nergens last meer van en anderen hebben intensieve revalidatie nodig. Voor de patiënten die graag begeleiding zouden krijgen met het revalideren na corona hebben wij nu maar liefst 4 collega’s die u kunnen helpen met het opbouwen van spierkracht en conditie. De collega's die u graag helpen zijn: Iris, Karin, Margot en Marjan Kik
Wist u dat?
19-06-2020
Het is eindelijk zo ver! Vanaf 1 juli mogen de fitnesszalen weer open! Dit betekend dat ook wij de fitness weer gaan hervatten. Dit zal gebeuren met dezelfde tijden en groepen als voorheen. Er mogen echter maar 6 sporters + 1 instructeur tegelijk in de fitnesszaal aanwezig zijn. Om deze reden zullen er ook een aantal oefeningen in de kinderkamer of in de wachtruimte worden neergezet, zodat iedereen op zijn eigen tijd kan blijven sporten.
Zakelijke zaken
19-06-2020
Beste Medifitters ! Niemand van jullie is het ontgaan dat vanwege de Covid-19 de fitnesslessen waren afgelast. Dit was voor iedereen een grote teleurstelling, zowel voor patiënten als therapeuten. Maar...!
Uit de praktijk
19-06-2020
Op dit moment zijn er in Nederland veel mensen die te maken gehad hebben met een besmetting met het Corona virus. Voor een aantal van deze mensen verloopt dit nagenoeg vlekkeloos en zullen er weinig klachten zijn. Een ander deel echter wordt behoorlijk ziek en heeft vooral ook heel veel moeite om weer in de oude vorm te komen. Ook jonge, van te voren gezonde mensen kunnen zich heel erg beperkt voelen in het dagelijks leven en ook in de eerste weken bijna geen vooruitgang zien optreden. Dit zorgt voor ernstige beperkingen en onduidelijkheid over de toekomst. De longfysiotherapeuten bij FGH hebben zich middels online scholing voorbereid om deze groep mensen in hun herstel bij te kunnen staan.
Wat kunt u doen?
19-06-2020
U kunt er niet meer omheen. Alle maatregelen om de coronatijd met z’n allen goed door te komen. Ook hebben wij binnen de praktijk een aantal huisregels opgesteld om de behandelingen of het sporten zo soepel mogelijk te laten verlopen: Bij koorts of verkoudheid niet komen Probeer 1,5 meter afstand te houden Was je handen voordat je de praktijk betreedt en op het moment dat je weer naar buiten gaat Kom maximaal 5 minuten van te voren Toilet is alleen te gebruiken bij hele hoge uitzondering of medische noodzaak
Yes, we mogen weer! BuitenFitness
29-05-2020
Beste Medifitters   Yes, we mogen weer!  Wie doet ermee met de buiten fitness op de Ieplaan? Vanaf 5 juni gaan we starten met groepslessen
Open voor fysieke behandelingen
01-05-2020
Fysiotherapeuten hebben vanaf 30 april groen licht gekregen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om stapsgewijs weer aan het werk te gaan.
Coronavirus
12-03-2020
Beste cliënten en sporters, Zoals voor velen heeft de uitbraak van het Corona virus helaas ook gevolgen voor onze diensten in de praktijk. Dit betekent echter niet dat onze deuren volledig gesloten zijn.
Coronavirus
11-03-2020
Beste cliënten en sporters, Zoals voor velen heeft de uitbraak van het Corona virus helaas ook gevolgen voor onze diensten in de praktijk. Vanaf heden gaan de medisch fitness groepen niet door tot in ieder geval 6 april 2020. Hopelijk kunnen we na dit tijdsbestek de fitness weer vervolgen, afhankelijk van het ingestelde beleid en adviezen vanuit het RIVM.
Wat kunt u doen...?
17-02-2020
Het is nooit te laat om fit te worden…? Maar het omgekeerde is helaas wel waar: als je na je 50ste een slechte levensstijl aanneemt dan wordt het risico op hartaandoeningen aantoonbaar vergroot. En we weten allemaal dat het na een lange vermoeiende dag veel verleidelijker is om op de bank te ploffen en daar te blijven dan om er nog op uit te gaan om te sporten. Maar er zijn vele andere mogelijkheden!
Van onze collega's!
16-02-2020
Onze nieuwe collega! Even voorstellen; Dit is David Ros, 30 jaar en woont samen met zijn vrouw in Nieuwerkerk aan den IJssel. Sinds 2017 algemeen fysiotherapeut en sinds juni 2019 ook in het bezit van een diploma voor de algemene opleiding handtherapie.
Uit de praktijk...!
15-02-2020
Mevrouw X is momenteel onder behandeling wegens ernstige schouderklachten. Mw. heeft voor dit probleem al een heel traject afgelegd. De meest recente injecties hebben helaas ook niet geholpen. Behandeling bij de fysiotherapeut heeft voor mw. nog het beste resultaat.
Wist je dat...?
14-02-2020
Wist u dat de voeten samen bestaan uit bestaan uit 52 botten. Dit is een kwart van alle botten in ons lichaam!
Wat kunt u doen...?
03-02-2020
Rond de 90% van de volwassenen krijgt in zijn/haar leven te maken met lage rugklachten. Bij iets meer dan de helft van deze gevallen zal de klacht plotseling op komen zetten, bij de andere groep zal de klacht zich geleidelijk ontwikkelen. Iedereen is hierbij vaak bedachtzaam op het moment dat er zwaar getild moet worden. De praktijk leert dat het juist vaak fout gaat bij de kleine, snelle bewegingen.
Van onze collega's
27-01-2020
Fysiotherapie Groene Hart sluit zich aan bij de basiscursus van het Rug-netwerk Nederland . Jeroen en Margot waren erbij
Uit de praktijk
26-01-2020
Een vrouw komt met knieklachten bij fysio-manueel therapeut. Mevrouw is vorig jaar met dezelfde klachten bij een andere praktijk geweest. Helaas vooralsnog zonder resultaat en mevrouw is daar na 5 behandelingen gestopt.
Wist u dat...?
25-01-2020
De longen zien er uit als een sponzige, op zijn kop hangende boom en bestaat uit grofweg 3 delen. De luchtpijp, de luchtwegen (bronchiën) en de longblaasjes (alveoli).
KNGF Plus 2019 in the pocket!
16-01-2020
Fysiotherapie Groene Hart neemt vanaf 2017 deel aan de KNGF Plus en heeft ook in 2019 laten blijken weer aan alle eisen te voldoen en stroomt door naar KNGF Plus 2020. De KNGF Plus status wordt toegekend aan praktijken die laten blijken dat ze een hoog klanttevredenheidscijfer hebben, doelmatig behandelen en veel aandacht en tijd investeren in de ontwikkeling en kennis van de medewerkers. Fysiotherapie Groene Hart staat voor 100% achter deze ontwikkelingen. Vorige week ontvingen we dit bericht: Geachte Praktijkhouder en/of Praktijkvertegenwoordiger, Wijn blij u te kunnen mededelen dat Fysiotherapie Groene Hart aan de deelname voorwaarden van het ZK Plusprogramma van 2019 heeft voldaan, uw praktijk stroomt door naar het ZK Plusprogramma 2020.
Zakelijke zaken
28-11-2019
Bent u benieuwd naar de vergoedingen voor kinderfysiotherapie voor 2020, lees dan nu verder!