Nieuws

LACHEN IS GEZOND!
22-04-2019
"De lach is de kortste weg tussen twee mensen", zei Charlie Chaplin. Vandaag een vrolijk en positief bericht. Lachen is gezond en ook goed voor het moreel. Het is ook één van de beste remedies tegen stress. Bovendien is het gratis dus LACH!
Kies uw fysiotherapeut
19-04-2019
Natuurlijk is de waarde van de fysiotherapeut individueel, maar als (potentiële) cliënt van de fysiotherapeut zou u moeten weten waar u op moet letten als u een goede fysiotherapeut zoekt. Met deze 5 handvatten krijgt u inzicht helpen we u.
VACATURE ONDERNEMENDE FYSIOTHERAPEUT
15-04-2019
Fysiotherapie Groene Hart, een moderne en volledig ingerichte fysiopraktijk met meerdere vestigingen in het Groene Hart, groeit. Groei jij mee?
De enkelverzwikking
15-04-2019
Het begint lente te worden. Veel mensen trekken de loopschoenen weer aan en gaan fijn een stukje rennen. Heerlijk maar helaas vaak ook een tijd van een veel voorkomende blessure: de enkelverstuiking. In dit artikel: wat is het, hoe voelt het , wat te doen en hoe helpt de fysiotherapeut.
Kunnen we de tijd stoppen?
27-03-2019
We kunnen de tijd niet stoppen. Of misschien toch wel? De juiste soort en hoeveelheid lichaamsbeweging kan helpen bij het voorkomen van veel leeftijdgerelateerde gezondheidsproblemen. Wij, fysiotherapeuten, schrijven lichaamsbeweging voor om u te helpen pijn te overwinnen, voldoende beweging te krijgen en uw onafhankelijkheid te behouden.
Spierpijn versus pijn: wat is het verschil
26-03-2019
Er zijn veel voordelen om te trainen, bijvoorbeeld voor een beter fysiek en mentaal welzijn. Er kan echter ook wat lichamelijk ongemak zijn verbonden aan trainingsactiviteiten als gevolg van 'de druk' die op het lichaam wordt uitgeoefend. Wat is nu het verschil spierpijn en pijn?
Wandelen of rennen
18-03-2019
Er zijn veel redenen waarom mensen gaan rennen: stress verlichten, energie opdoen, fitter worden of helpen bij het afvallen. Zelfs het humeur verbetert. Stuk voor stuk goede redenen dus, maar wat is nu beter wandelen of rennen?
Van onze Collega's
25-02-2019
Onze collega Iris Haverkamp gaat deze maand starten met de cursus adem, ontspanning en bewustwording in Utrecht. Meer weten over wat dit voor u kan betekenen? Lees dan verder!
Wat kunt u doen...
25-02-2019
De kans is groot dat u wel eens last heeft gehad van lage rugklachten. Van de westerse bevolking maakt 60 tot 90% ten minste één keer in het leven een episode door met lage rugpijn. In de meeste gevallen verdwijnen deze klachten na een paar weken vanzelf. Hoe kan het nou dat sommige klachten niet vanzelf over gaan? Zijn er acties die u zelf kunt ondernemen om zo snel mogelijk van de klachten af te komen?
Uit de praktijk
25-02-2019
Lage rugpijn kan onderverdeeld worden in twee groepen. A- specifiek, oftewel zonder een duidelijke specifieke en aantoonbare lichamelijk oorzaak. Er kan sprake zijn van een overbelasting van spieren, gewrichten etc.
Zakelijke zaken
25-02-2019
Vergoedingen fysiotherapie... Hoe werkt het declareren van uw fysiotherapeutische behandeling? De kosten voor uw fysiotherapeutische behandeling worden doorgaans door uw zorgverzekeraar vergoed. Fysiotherapie Groene Hart heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dat houdt in dat als u in aanmerking komt voor vergoeding, wij de kosten rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekering.
Wist u dat
25-02-2019
Wist u dat de Beweegrichtlijn 2017 volwassenen en ouderen adviseert verspreid over de week 150 minuten matig intensief tot intensief te bewegen. Met andere woorden; bewegen met een hogere hartslag dan in uw hartslag rust op de bank, waardoor u een beetje gaat zweten en sneller gaat ademhalen.
Van onze collega's
30-01-2019
Marleen Ockerse en Judith Uittenboogaard hebben hun werkzaamheden weer opgepakt!
Wat kunt u doen...
30-01-2019
Wat te doen om hoofdpijn te voorkomen (preventief) 3,5 miljoen Nederlanders hebben regelmatig last van hoofdpijn. (bron: Nederlands Huisartsen Genootschap) 75% van de hoofdpijnklachten wordt veroorzaakt door langdurige spanning, verkeerd ademhalen, een belastende houding of een slecht bewegende nek. Bent u ook iemand die regelmatig last heeft van hoofdpijn? Lees dan even verder voor onze preventie tips:
Uit de praktijk
30-01-2019
Hoofdpijn komt veel voor. 60% van de Nederlandse bevolking ervaart weleens (spannings-) hoofdpijn. (bron: Nederlands Huisartsen Genootschap) De mate en ernst van de klachten variëren behoorlijk. Soms is er sprake van lichte hoofdpijn, maar de klachten kunnen ook zeer heftig zijn. Zodanig dat mensen beperkt zijn in activiteiten die ze graag doen. Hoofdpijn is vaak goed te behandelen door een fysio-manueel therapeut. Belangrijk is wel dat deze affiniteit heeft met hoofdpijnklachten, omdat ze ingewikkeld kunnen zijn. Er zijn namelijk meerdere soorten hoofdpijn en ze komen vaak in 'mixvarianten' voor. Soms komt het voor dat een patiënt zelfs 2 of meer soorten hoofdpijn heeft.
Zakelijke zaken
30-01-2019
U kunt altijd terecht bij de fysiotherapeut. Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbrief meer nodig voor een afspraak bij de fysiotherapeut. Dat heeft voordelen! Zo komt u direct bij de specialist in beweging om te werken aan u herstel. De huisarts blijft een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg! De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dit niet wenst.
Wist u dat
30-01-2019
Vanaf heden zullen er regelmatig leuke, grappige of ronduit fascinerende weetjes geplaatst worden op onze social media en in de nieuwsbrieven.
Dag Carlien
15-01-2019
Na 17 jaar gewerkt te hebben bij Fysiotherapie Groene Hart heeft Carlien een nieuwe uitdaging gevonden. Carlien schrijft in haar afscheidsspeech...
Gelukkig Nieuwjaar
06-01-2019
Team Fysiotherapie Groene Hart wenst u een gezond, sportief, positief en gelukkig 2019 !
Kerstborrel en diner bij "Genieten"
23-12-2018
De eindejaarsbijeenkomst 2018 van alle medewerkers bij Fysiotherapie Groene Hart was wederom