Nieuws

Van onze collega's
29-12-2020
Vanaf 1 janurai 2021 neemt onze collega Collinde afscheid van ons. Beste allemaal, Na een fijne en gezellige tijd met mijn collega's en met jullie, heb ik toch besloten per 31 december 2020 te stoppen bij fysiotherapie groene hart. Afgelopen september ben ik, naast mijn werk als algemeen fysiotherapeut, nog een master gestart als psychosomatisch fysiotherapeut. Dit vraagt tijd en energie, naast mijn werk als fysiotherapeut bij twee werkgevers, en daarom heb ik besloten bij één werkgever te werken zodat ik wat meer tijd voor mijn studie zal hebben. In dit geval zal ik dus het team van fysiotherapie groene hart verlaten. Ik wens iedereen alle goeds toe en een gezond 2021! Lieve groet van Collinde.
Wat kunt u doen?
29-12-2020
Vroegtijdig in kaart brengen van fijn motorische problemen op kleuterleeftijd Steeds meer jonge kinderen worstelen met schrijven in de klas, omdat ze steeds minder schrijven. Het is belangrijk dat kinderen blijven leren schrijven, want als je met de hand schrijft, print je de letters is. Daardoor leer je letters beter aan en dit maakt lezen en spellen weer makkelijker. Daarnaast zien wetenschappers dat je informatie beter verwerkt en onthoudt als je met de hand schrijft. Het helpt kinderen dus ook bij het leren.
Uit de praktijk
29-12-2020
Dhr. X is al enige tijd onder behandeling bij een collega voor hardnekkige schouder klachten. Vanaf het begin zijn er grote stappen gemaakt in het herstel van meneer, maar helaas zijn de klachten nog niet helemaal over.
Zakelijke zaken
29-12-2020
Vanaf 1 januari gaat er weer wat veranderen binnen de vergoedingen voor COPD behandelingen. Altijd handig om te weten wanneer u een longaandoening heeft en hiervoor naar de fysiotherapeut wilt gaan.
Wist je dat...?
29-12-2020
Ademhalen is iets dat we allemaal doen, en waar we maar weinig bij stilstaan. Want ademhalen gaat immers vanzelf. Gelukkig maar, want het is niet fijn om hier de hele dag over na te moeten denken. Dan zouden we niet meer kunnen functioneren in het dagelijkse leven.
Is Cortisol goed of slecht?
17-12-2020
Cortisol is het hormoon dat het meest wordt geassocieerd met stress. En stress is slecht, toch? Is cortisol dan ook slecht? Niet helemaal.
Van onze collega's
25-11-2020
Team FGH van KNGF-Plus praktijk naar het Keurmerk. Waarom is dit voor u van belang? Het betekent dat u gegarandeerd de beste fysiotherapeutische zorg blijft krijgen die er is. Zilveren kruis heeft de samenwerking opgezegd met het KNGF Plus en er voor gekozen om uitsluitend de samenwerking aan te gaan met het Keurmerk.
Keuze zorgverzekering
16-11-2020
Fysiotherapie. Hoe verzeker je dat?
Wat kunt u doen?
14-11-2020
Iedereen heeft er wel eens van gehoord, pijnlijke klachten tijdens het lopen onder de hiel. Vaak hoor je mensen dan praten over de term “hielspoor”. Maar wat nou als je deze klachten hebt? En hoe ontstaan ze eigenlijk?
Uit de praktijk!
13-11-2020
De casus van deze week betreft een jonge vader die door de COVID-19 pandemie meer thuis is gaan werken bij zijn gezin. Door fysieke klachten van zijn vrouw is er ook een stuk mantelzorg bij gekomen en hierdoor dus ook meer zorg voor de kinderen.
Wist je dat...?
12-11-2020
Wist u dat bewegen op de meest bijzondere eigenschappen van uw lichaam en geest invloed heeft?
Van onze collega's
30-10-2020
We hebben er twee afgestudeerde manueeltherapeuten bij!
COVID-19 multidisciplinaire zorgroute
29-10-2020
Optimale zorg voor patiënten na COVID-19 Fysiotherapie Groene Hart heeft samen met haar zorgpartners de optimale zorg ontwikkeld voor patiënten na Covid 19. Hoe zit dat eruit?
Wat kunt u doen?
28-10-2020
Alhoewel mensen het thuiswerken niet altijd als even prettig ervaren, biedt het wel de kans om meer te gaan bewegen! Als u naar uzelf kijkt, behaalt u dan de Nederlandse norm van gezond bewegen? Voor wie niet weet wat deze norm is: 5x per week 30 minuten matig intensieve beweging. Dan kunt u denken aan een stuk lopen, fietsen of andere beweging waar u hartslag ligt van stijgt. Deze norm is ontworpen om mensen een richtlijn te geven om een goede gezondheid te behouden.
Uit de praktijk
27-10-2020
“… Het dossier werd gesloten en meneer is blij van al zijn klachten af te zijn. Door het raadplegen van verschillende expertises binnen de praktijk hebben we als team meer voor deze meneer kunnen betekenen dan ieder van ons dat alleen had gekund.” Waar dit over gaat? Lees dan verder!
Wist je dat...?
26-10-2020
Wist u dat sinds corona door het vele thuiswerken er meer arbeidsgerelateerde klachten ontstaan? Voornamelijk nek-, schouder- rugklachten zien wij veel voorkomen in deze tijd.
Aangepaste Covid maatregelen
22-10-2020
We merken dat de behoefte aan fysiotherapeutische zorg blijft bestaan en zelfs toeneemt. Het team van Fysiotherapie Groene Hart levert graag zoveel mogelijk de normale zorg. Dit doen we wel volgens de zorgvuldig opgestelde richtlijnen van onze beroepsgroep en het RIVM. Wel hanteren we vanaf 15 oktober aangescherpte maatregelen.
Wat kunt u doen?
05-10-2020
Vanwege het verplichte thuiswerken merken we binnen de praktijk dat er steeds meer patiënten zich aanmelden met nek en rugklachten. Krijgt u ook last van lichamelijke klachten door het thuiswerken? Wij kunnen u daarbij helpen!
Van onze collega's
05-10-2020
Ook fysiotherapie Groene Hart staat niet stil in de ontwikkelingen binnen het team! Sinds 1 september hebben wij een nieuwe collega!
Uit de praktijk
05-10-2020
Hardlopen als preventie voor kniepijn? Hardlopen is een sport die veel mensen in Nederland doen. Er bestaat echter de twijfel of dit goed is voor de kniegewrichten. Verhalen over vroegtijdige vormen van artrose door de schokbelastingen, nodigen niet uit om te gaan hardlopen. Dit is echter een fabel! Het tegendeel is waar.