Nieuws

KNGF Plus 2019 in the pocket!
16-01-2020
Fysiotherapie Groene Hart neemt vanaf 2017 deel aan de KNGF Plus en heeft ook in 2019 laten blijken weer aan alle eisen te voldoen en stroomt door naar KNGF Plus 2020. De KNGF Plus status wordt toegekend aan praktijken die laten blijken dat ze een hoog klanttevredenheidscijfer hebben, doelmatig behandelen en veel aandacht en tijd investeren in de ontwikkeling en kennis van de medewerkers. Fysiotherapie Groene Hart staat voor 100% achter deze ontwikkelingen. Vorige week ontvingen we dit bericht: Geachte Praktijkhouder en/of Praktijkvertegenwoordiger, Wijn blij u te kunnen mededelen dat Fysiotherapie Groene Hart aan de deelname voorwaarden van het ZK Plusprogramma van 2019 heeft voldaan, uw praktijk stroomt door naar het ZK Plusprogramma 2020.
Zakelijke zaken
28-11-2019
Bent u benieuwd naar de vergoedingen voor kinderfysiotherapie voor 2020, lees dan nu verder!
Wat kunt u doen...?
27-11-2019
Steeds meer jonge kinderen en jongeren met klachten van nek, rug, schouders en hoofd door gebruik van tablet en smartphone
Van onze collega's
25-11-2019
Tijdens een gezellige borrel hebben we afscheid genomen van onze collega’s Erik en Yoerik. Beide hebben een nieuwe uitdaging gevonden. Wij kijken terug op een fijne samenwerking en wensen hen beide heel veel plezier en succes op hun nieuwe werkplek.
Uit de praktijk
24-11-2019
Kees, een achtjarige jongen, meldt zich met pijn in de rug. Drie maanden geleden was hij aan het spelen in de speeltuin waar hij werd aangereden door een scooter. Vanaf dat moment heeft hij pijn in zijn rug, die langzaam toeneemt. De huisarts adviseert een fysiotherapeut te bezoeken. Kees vertelt dat hij niet graag op zijn stoel zit want dan doet zijn rug zeer. Hij wil graag staan of op zijn knieën op de stoel zitten, want dan heeft hij geen pijn.
Wist je dat ...?
23-11-2019
Wist je dat wij ook FITKIDS geven, een fitness- en oefenprogramma voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening? De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut. In een Fitkids-les wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind.
Van onze collega's
17-10-2019
Onze collega's Mike Berenschot en Leontien Wubs zijn momenteel bezig met hun afstudeeronderzoek voor hun masteropleiding Manuele Therapie. Hiervoor zoeken zijn patiënten met lage rugklachten. Heeft u last van de lage rug en zou u het leuk vinden om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek? Neem dan contact met ons op!
Uit de paktijk
17-10-2019
Casus spierscheur in de hamstring: Een man komt de praktijk binnen met pijnklachten in de rechter hamstring (spieren aan de achterkant van het bovenbeen). De man vertelt dat er, tijdens een rally met tennis, bij het aanzetten een plotselinge, scherpe pijn optrad. Lopen ging moeizaam en meneer moest stoppen met tennis. Thuis heeft meneer gekoeld en gebeld voor een afspraak bij de fysiotherapeut.
Wat kunt u doen
17-10-2019
Bewegen is een must, met of zonder (chronische) aandoening! Volgens de gezondheidsraad moeten wij als volwassenen minimaal 150 minuten bewegen per week. Een nieuwe aanpak is de 7 minuten workout!
Wist u dat...?
17-10-2019
Wist u dat het goed is om na een work out af te sluiten met een cooling down? Hiermee zorg je voor een betere afvoer van afvalstoffen waarmee je blessures kan voorkomen en spierpijn kan verminderen!
Zakelijke zaken
18-09-2019
Sinds 1 januari 2019 komt de vergoeding bij COPD, vanaf GOLD 2 of hoger, direct uit de basisverzekering. Er wordt een verdeling gemaakt in vier categorieen: A,B,C en D.
Wat kunt u doen
18-09-2019
Vermoeidheid en minder energie hebben is iets waar veel mensen met COPD mee te maken hebben. Het is daarom belangrijk dat u zuinig omgaat met uw energie. Verdeel daarom uw activiteiten over de dag of week. Neem voldoende rust. Stel prioriteiten, wat vindt u echt belangrijk? En zorg voor voldoende rustmomenten op de dag of in de week. Ook op tijd hulp vragen aan uw omgeving kan soms een uitkomst bieden.
Van onze collega's
12-09-2019
Bij Fysiotherapie Groene Hart zijn enkele collega’s werkzaam die zich hebben gespecialiseerd in het behandelen van de long/COPD patiënt. Meer weten over wie dat zijn? Lees dan verder!
Uit de praktijk
10-09-2019
Een verhaal uit de praktijk van een COPD patiënt.
Wist u dat...?
07-09-2019
COPD en andere longaandoeningen worden in veel gevallen veroorzaakt door het roken. Maar wist je dat nu de helft van alle scholen een rookvrij terrein heeft! Zo wordt niet alleen roken in het bijzijn van kinderen voorkomen, maar ook het meeroken! En wist je dat...
Vijf tips om (weer) te sporten
26-08-2019
De vakantie weer voorbij. Het ‘gewone’ leven is weer van toepassing. Dan wordt het ook weer tijd om weer te gaan sporten? Dit jaar beginnen we ermee! We geven u vijf tips die u van dienst kunnen zijn als u van nature geen sportman of -vrouw bent. Maar allereerst waarom.
De eerste keer naar de fysiotherapeut. Wat kunt u verwachten?
22-08-2019
U overweegt naar de fysiotherapeut te gaan? Wist u dat direct naar de fysiotherapeut kunt? U heeft geen verwijzing nodig. Benieuwd wat u kunt verwachten bij de 1e afspraak?
Van onze collega's
21-06-2019
Onze collega Leontien is sinds twee jaar bezig met de master opleiding Manuele Therapie. Deze opleiding duurt in totaal drie jaar.
Wat kunt u doen
20-06-2019
Veel mensen die drukte en spanning ervaren, maken (soms) onbewust meer gebruik van het kauwstelsel dan gewoonlijk. Denk hierbij aan gewoontes als: knarsetanden, klemmen van kaken, veelvuldig nagelbijten, bijten op voorwerpen als potloden, pennen, maar ook kauwgom, bijten/ zuigen op lippen en wang of persen en/of zuigen op de tong.
Uit de praktijk
19-06-2019
Hij kampt al jaren met kaakklachten na een kaakbreuk op 20-jarige leeftijd. Deze man van 45 jaar is naar onze collega Erik doorgestuurd door de kaakchirurg met de vraag of hij wat aan de spanning in de kauwspieren kan doen. Ja, dat kan zeker!