Nieuws

Van onze collega's
24-03-2021
Het leuke team van Fysiotherapie Groene Hart zoekt een: Beginnend algemeen fysiotherapeut met interesse in chronische zorg en geriatrie
Wat kunt u doen?
22-03-2021
In de tijd van corona werken veel mensen thuis. Werkplekken zijn vaak niet aangepast en mensen werken bijvoorbeeld gewoon aan de keukentafel. In deze tijd zien we spanningshoofdpijn toenemen, omdat mensen in een verkeerde houding gaan werken.
Uit de praktijk
21-03-2021
Kraken? Botten rechtzetten?
Wist u dat ...?
20-03-2021
Wist u dat bewegen bijdraagt om kinderen zo gezond mogelijk uit de coronacrisis te laten komen? Bewegen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen!
We hebben een stagiair!
19-02-2021
Fysiotherapie Groenehart vind het belangrijk om te investeren in de toekomstige generatie fysiotherapeuten. Daarom hebben wij nog weleens een stagiair(e) die het vak van ons komt afkijken. Nu is dat Robin Noomen!
Van onze collega's
18-02-2021
Fysiotherapie Groene Hart is flexibel en beweegt mee met de behoefte in de zorg. Vanaf de eerste Covid-19 patiënten hebben vier collega’s zich gespecialiseerd in de behandeling. En met succes! Veel patiënten hebben we weer op gang kunnen helpen, waardoor ze de oude leuke activiteiten en het werk weer op konden pakken. Nu er meer inzichten zijn betekend het ook dat deze kennis moet worden aangepast én toegepast! Daarom hebben onze corona therapeuten opnieuw een verdiepende scholing gevolgd met de allernieuwste inzichten van de afgelopen maanden. Er zijn verschillende sprekers aan bod geweest. Zowel artsen en fysiotherapeuten als ervaringsdeskundigen.
Wat kunt u doen ...?
18-02-2021
Artrose en slijtage worden nog wel eens in 1 zin genoemd. Toch zit hier een behoorlijk verschil tussen. Bij slijtage kan iedereen zich wel iets voorstellen. Iets wat je veel gebruikt, kan na verloop van tijd slijten. Bij artrose wordt het kraakbeen wat tussen gewrichten zit steeds dunner. Echter “slijt” het niet.
Uit de praktijk
18-02-2021
Bij Fysiotherapie Groene Hart komen niet alleen mensen om voor een kortere periode behandeld te worden. Er komen ook patiënten met chronische aandoeningen. Chronisch betekend dat de ziekte langdurig is, of zelfs niet meer overgaat. Een goed voorbeeld is een mevrouw met COPD, die bij ons in de oefenzaal traint.
Wist u dat...?
18-02-2021
Heeft u het afgelopen jaar ook een blessure aan uw “motivatie-spier”? Hieronder een aantal leuke weetjes die u vast weer goed op weg zullen helpen om in beweging te komen!
Van onze collega's
29-12-2020
Vanaf 1 januari 2021 neemt onze collega Collinde afscheid van ons. “Beste allemaal, Na een fijne en gezellige tijd met mijn collega's en met jullie, heb ik toch besloten per 31 december 2020 te stoppen bij fysiotherapie groene hart. Vanaf 1 februari 2021 komt onze oud collega Lotte weer bij ons werken! Hieronder een kleine introductie: "Hallo allemaal, Hier ben ik weer, terug van weg geweest en inmiddels 2 kinderen rijker.
Wat kunt u doen?
29-12-2020
Steeds meer jonge kinderen worstelen met schrijven in de klas, omdat ze steeds minder hoeven te schrijven. Het is belangrijk dat kinderen dit toch blijven oefenen, want als je met de hand schrijft, print je de letters in je hoofd in. Daardoor leer je letters beter aan en dit maakt lezen en spellen weer makkelijker. Daarnaast zien wetenschappers dat je informatie beter verwerkt en onthoudt als je met de hand schrijft. Het helpt kinderen dus ook bij het leren.
Uit de praktijk
29-12-2020
Dhr. X is al enige tijd onder behandeling bij een collega voor hardnekkige schouder klachten. Vanaf het begin zijn er grote stappen gemaakt in het herstel van meneer, maar helaas zijn de klachten nog niet helemaal over.
Zakelijke zaken
29-12-2020
Vanaf 1 januari gaat er weer wat veranderen binnen de vergoedingen voor COPD behandelingen. Altijd handig om te weten wanneer u een longaandoening heeft en hiervoor naar de fysiotherapeut wilt gaan.
Wist je dat...?
29-12-2020
Ademhalen is iets dat we allemaal doen, en waar we maar weinig bij stilstaan. Want ademhalen gaat immers vanzelf. Gelukkig maar, want het is niet fijn om hier de hele dag over na te moeten denken. Dan zouden we niet meer kunnen functioneren in het dagelijkse leven.
Is Cortisol goed of slecht?
17-12-2020
Cortisol is het hormoon dat het meest wordt geassocieerd met stress. En stress is slecht, toch? Is cortisol dan ook slecht? Niet helemaal.
Van onze collega's
25-11-2020
Team FGH van KNGF-Plus praktijk naar het Keurmerk. Waarom is dit voor u van belang? Het betekent dat u gegarandeerd de beste fysiotherapeutische zorg blijft krijgen die er is. Zilveren kruis heeft de samenwerking opgezegd met het KNGF Plus en er voor gekozen om uitsluitend de samenwerking aan te gaan met het Keurmerk.
Keuze zorgverzekering
16-11-2020
Fysiotherapie. Hoe verzeker je dat?
Wat kunt u doen?
14-11-2020
Iedereen heeft er wel eens van gehoord, pijnlijke klachten tijdens het lopen onder de hiel. Vaak hoor je mensen dan praten over de term “hielspoor”. Maar wat nou als je deze klachten hebt? En hoe ontstaan ze eigenlijk?
Uit de praktijk!
13-11-2020
De casus van deze week betreft een jonge vader die door de COVID-19 pandemie meer thuis is gaan werken bij zijn gezin. Door fysieke klachten van zijn vrouw is er ook een stuk mantelzorg bij gekomen en hierdoor dus ook meer zorg voor de kinderen.
Wist je dat...?
12-11-2020
Wist u dat bewegen op de meest bijzondere eigenschappen van uw lichaam en geest invloed heeft?