Nieuws

Wat kunt u doen?
26-08-2021
Veel mensen hebben wel eens gehoord van etalagebenen. Er is sprake van een verminderde doorbloeding van de slagaders van de benen waar je pijn van kunt hebben bij het lopen. De beste manier om etalagebenen te voorkomen is een gezonde leefstijl handhaven en bepaalde medische aandoeningen onder controle te houden.
Collega gezocht: Kinderfysiotherapeut
24-08-2021
Ben je kinderfysiotherapeut of in opleiding en wil je werken met 4 ervaren kinderfysiotherapeuten in de praktijk, aan huis en op scholen? DAN ZOEKEN WE JOU!
Collega gezocht: Fysiotherapeut
24-08-2021
Ben je fysiotherapeut opgeleid en/of geïnteresseerd in COPD, ademhaling en/of ontspanningstherapie? Wil je werken in een team met verschillende gespecialiseerde collega’s? DAN ZOEKEN WE JOU!
Fijne zomer!!!
16-06-2021
Nu de zon eindelijk tevoorschijn is gekomen en er langzamerhand steeds meer versoepelingen in zicht zijn, beginnen we eindelijk het gevoel te krijgen dat het zomer is!
Beweegbingo!
15-06-2021
In de zomermaanden liggen veel sportactiviteiten stil. Om toch lekker in beweging te blijven hebben we een leuke beweegbingo gemaakt voor jong en oud. Hierin staan leuke, maar ook functionele beweegmomenten. We zijn natuurlijk erg benieuwd wie er voor een volle bingokaart gaan.
Van Stagiair naar collega!
15-06-2021
Mijn naam is Robin Noomen. U heeft mij het afgelopen half jaar misschien al eens op de locaties in Waddinxveen en Boskoop als stagiair gezien. Na de afronding van mijn opleiding tot algemeen fysiotherapeut aan Saxion Hogeschool kreeg ik de kans om bij Fysiotherapie Groene Hart te blijven werken.
Locatie Boskoop is verhuisd!
15-06-2021
In de afgelopen weken is er flink geklust op onze nieuwe locatie in Boskoop. Collega’s, familieleden en vrienden hebben allemaal meegeholpen om er een mooie praktijk van te maken. Er werden muurtjes verplaatst, de ruimtes werden geverfd en er werd een mooie nieuwe vloer gelegd.
Nieuwe collega!
25-05-2021
Fysiotherapie Groene Hart gaat uitbreiden met nieuwe collega’s. We willen jullie graag voorstellen aan onze aanstaande collega Inge van Tilburg. Zij zal zich vooral gaan richten op de chronische en ouder wordende mens.
Fysiotherapie Groene Hart is verhuisd!
25-05-2021
Misschien had u het al van een van onze collega’s vernomen, of bent u zelfs al op de nieuwe locatie geweest! Fysiotherapie Groene Hart is namelijk ingetrokken op de nieuwe locatie in het gezondheidscentrum “De Triangel”!
Wat kunt u doen...?
25-05-2021
De motorische ontwikkeling van een baby maakt grote sprongen in het eerste jaar. Het zetten van de eerste stapjes wordt vaak gezien als de belangrijkste mijlpaal hierin, maar voordat een kind los gaat lopen zijn er nog andere belangrijke mijlpalen te behalen zoals: omrollen, zelfstandig zitten, tijgeren en kruipen.
Uit de praktijk
25-05-2021
Een vrouw van 38 jaar meld zich via directe toegankelijkheid met rugklachten bij de praktijk. Mevrouw is bekend met rugklachten in het verleden en kan het normaal gesproken goed onder controle houden met haar oefeningen. Sinds vorige week heeft mevrouw weer de herkenbare klacht, maar merkt nu geen enkele verbetering met het uitvoeren van de oefeningen. Daarvoor heeft ze nu aan de bel getrokken en hoopt op verlichting middels fysiotherapie.
Wist u dat...?
25-05-2021
Baby's hebben nog geen voorkeurshand en dat is ook juist goed in deze fase. Er is een symmetrische ontwikkeling van de handen en de meebewegingen van de handen zijn functioneel aan elkaar. Door beide zijden symmetrisch te gebruiken ontwikkelt de samenwerking tussen beide hersenhelften zich.
COOL coaching op leefstijl
29-04-2021
Ben je veel te zwaar? Wilt u daar iets aan doen? Dan kunt u terecht bij Margot van Kampen, fysiotherapeut en leefstijlcoach. In juni start zij samen met de diëtisten Gabrielle Frijns en Patricia Vermeulen het Gecombineerde Leefstijl Interventie(GLI) Cool programma. Dit programma is een combinatie van coaching, begeleiding bij voeding, eetgewoontes, gezond bewegen en gedragsverandering.
Wat kunt u doen?
29-04-2021
Jaarlijks hebben 100,1 per 1.000 mannen en 133,4 per 1.000 vrouwen te maken met nek- en rugklachten. Dat zijn veel mensen en het worden er ook steeds meer nu we veel thuiswerken en minder bewegen doordat sportscholen en andere faciliteiten dicht zijn.
Uit de praktijk
29-04-2021
Een vrouwelijke patiënt van 70 meldt zich in de praktijk met klachten aan haar achillespees. Ze is hiervoor bij de huisarts geweest en hij had het idee dat mevrouw een mogelijke peesontsteking had. Met dit idee en deze informatie komt de vrouw voor haar intake. Ze geeft aan dat ze tijdens het lopen last heeft van haar rechtervoet, en dat ze veel opstart-problemen ervaart als ze in de ochtend opstaat. Naarmate de dag vordert en ze meer loopt gaat het wel iets beter.
Wist u dat ...?
29-04-2021
Uit onderzoek bij volwassenen met de meest voorkomende kankersoorten is gebleken dat mensen die lichamelijk actief blijven tijdens de chemotherapie daar positieve effecten van hebben tijdens en na het afronden van deze therapie. Vooral patiënten die onder begeleiding trainen, van bijvoorbeeld de fysiotherapeut, ervaren de grootste effecten hiervan.
Van onze collega's
24-03-2021
Het leuke team van Fysiotherapie Groene Hart zoekt een: Beginnend algemeen fysiotherapeut met interesse in chronische zorg en geriatrie
Wat kunt u doen?
22-03-2021
In de tijd van corona werken veel mensen thuis. Werkplekken zijn vaak niet aangepast en mensen werken bijvoorbeeld gewoon aan de keukentafel. In deze tijd zien we spanningshoofdpijn toenemen, omdat mensen in een verkeerde houding gaan werken.
Uit de praktijk
21-03-2021
Kraken? Botten rechtzetten?
Wist u dat ...?
20-03-2021
Wist u dat bewegen bijdraagt om kinderen zo gezond mogelijk uit de coronacrisis te laten komen? Bewegen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen!