Uit de praktijk

29-12-2020

Dhr. X is al enige tijd onder behandeling bij een collega voor hardnekkige schouder klachten. Vanaf het begin zijn er grote stappen gemaakt in het herstel van meneer, maar helaas zijn de klachten nog niet helemaal over.


Gezien de mogelijke invloed van de wervelkolom bij schouderklachten vraagt de collega of er een keer een manueel therapeut mee kan kijken. Bij het onderzoek komt er inderdaad een beperking in het bewegen van de wervelkolom naar voren. In samenspraak met meneer wordt de keuze gemaakt om deze beperking in het bewegen te gaan behandelen met een combinatie van een manipulatie en oefeningen. Een week na de manipulatie komt meneer voor de vervolgafspraak en geeft aan zich al veel beter te voelen. Na een tweede behandeling komt de patiënt de week daarop blij binnen met de mededeling afgelopen week helemaal geen klachten meer te hebben gehad.


Het dossier kan worden gesloten en meneer is blij van al zijn klachten af te zijn. Door het raadplegen van verschillende expertises binnen de praktijk hebben we als team meer voor deze meneer kunnen betekenen dan ieder van ons dat alleen had gekund.