Uit de praktijk!

13-11-2020

De casus van deze week betreft een jonge vader die door de COVID-19 pandemie meer thuis is gaan werken bij zijn gezin. Door fysieke klachten van zijn vrouw is er ook een stuk mantelzorg bij gekomen en hierdoor dus ook meer zorg voor de kinderen.
De verhoogde druk, extra zorg en andere werkhouding door de 'nieuwe werkplek' hebben er toe geleid dat er na 3 weken thuiswerken nek-gerelateerde klachten zijn ontstaan. Stijfheid in het draaien van het hoofd, verhoogde spierspanning in de nek/ schouder regio en irritatie bij het heffen van de armen zijn extra prikkels die dhr. belemmeren in het concentreren en kunnen verdelen van de aandacht.
De behandeling wordt in samenspraak met meneer gestart. Hij krijgt uitleg over wat er aan de hand is en er worden adviezen gegeven over welke houdingen en bewegingen belangrijk zijn. De fysiotherapeut masseert de spieren en past rektechnieken toe. Ook beweegt hij de nek van meneer goed door, ter verbetering van de bewegelijkheid.
Dhr. is inmiddels klachtenvrij en heeft nog een behandeling staan voor het samen doornemen van oefentechnieken die dhr. op zijn sportschool kan blijven doen, zodat hij op een verantwoorde manier zijn belastbaarheid verder kan verbeteren.
Samen naar beter bewegen!