Wat kunt u doen?

14-11-2020

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, pijnlijke klachten tijdens het lopen onder de hiel. Vaak hoor je mensen dan praten over de term “hielspoor”.
Maar wat nou als je deze klachten hebt? En hoe ontstaan ze eigenlijk?

Vaak ontstaan klachten als je op schoenen of slippers loopt zonder stevig voetbed. In de zomer met dunne teenslippers over straat kan heel makkelijk zijn, maar je voeten denken hier anders over. Daarnaast kan het zijn dat die schoenen die je heel graag draagt misschien wel aan vervanging toe zijn vanwege slijtage van de zool of het voetbed.

Een stevig voetbed zorgt voor de juiste ondersteuning van je voet bij het lopen of staan. Verder worden regelmatig zooltjes geadviseerd. Met zooltjes is het cruciaal dat je de juiste hebt. Het is heel verleidelijk om deze via internet te bestellen, maar vaak zijn de desbetreffende zooltjes net niet de juiste voor jouw voet.  Laat je adviseren door een podoloog. Die is gespecialiseerd in de stand van de voet en kan zooltjes op maat voor jou maken.

Mocht het nou zo zijn dat je alsnog hielspoor klachten ontwikkeld, terwijl je wel goede schoenen of zooltjes hebt, dan is het verstandig om hier op tijd naar te laten kijken. Shockwave zou dan uitkomst kunnen bieden. Wil je hierover meer weten, kijk dan op onze website.