Aangepaste Covid maatregelen

22-10-2020

We merken dat de behoefte aan fysiotherapeutische zorg blijft bestaan en zelfs toeneemt. Het team van Fysiotherapie Groene Hart levert graag zoveel mogelijk de normale zorg. Dit doen we wel volgens de zorgvuldig opgestelde richtlijnen van onze beroepsgroep en het RIVM. Wel hanteren we vanaf 15 oktober aangescherpte maatregelen.
 

Mondkapje verplicht
Na de persconferentie op dinsdag 13 oktober jl. wordt het dragen van een mondkapje binnen openbare binnenruimten streng geadviseerd en wordt verplichtstelling juridisch onderzocht. Omdat we veelal te maken hebben met kwetsbare groepen, stellen wij het nu alvast verplicht voor een ieder die onze praktijk bezoekt en bij alle fysiotherapeutische behandelingen.
 

Normale voortgang van de behandeling
Fysiotherapie is een paramedische professie en valt dus niet onder de contactberoepen. U wordt dus op de normale manier behandeld. Het enige wat u zult merken is dat uw fysiotherapeut een mondkapje zal dragen.
 

Medifit
Onze Medifit programma’s vinden gewoon doorgang. Voor de deelnemers aan Medifit is het verplicht om bij binnenkomst en vertrek mondkapjes te dragen tot het bereiken van de trainingszaal. Sporten is overigens altijd zonder mondkapje. De fysiotherapeuten zullen in de trainingszaal , zoals u inmiddels gewend bent een mondkapje dragen.
 

1,5 meter afstand houden
Met of zonder mondkapje blijft 1,5 meter voor iedereen het uitgangspunt. We verwachten dat u zich aan die afstand houdt.
 

Behandelen op afstand ook mogelijk
Heeft u klachten, maar vermijd u toch liever een fysiek bezoek aan de praktijk, weet dan dat we u ook op afstand kunnen helpen. Samen bekijken we wat de beste manier is om u – op afstand – van uw klachten af te helpen. Bijvoorbeeld met deskundige adviezen en/of gerichte oefeningen. We beschikken over de modernste apparatuur en software om u op afstand te kunnen helpen. Hoe dan ook: blijf niet onnodig lang rond lopen met klachten.