Uit de praktijk

19-06-2019

De spierspanning wordt veroorzaakt doordat hij de hele nacht een anti snurkbeugel moet dragen. De beugel brengt de spieren in mondholte en kauwspieren op rek waardoor het snurken minder wordt.
Hij is verbaasd dat er meteen gekozen is voor een anti snurkbeugel. Door houdingsadviezen en het trainen van de kaakspieren  kan er vaak al veel worden verbeterd.  
Uit zijn onderzoek komen een aantal dingen naar voren: er is sprake van een kleine mondopening, er is een afwijkend bewegingsverloop van de onderkaak en voelt  Erik een hoge spanning van de kauwspieren bij deze meneer.
In samenspraak wordt er begonnen met de therapie. Deze bestond uit mobiliseren van de kaak in combinatie met spierversterkende oefeningen  van de kauw en mondholtespieren. Daarnaast gaat deze  meneer proberen om minder op zijn buik of rug te slapen. In zijlig is er een ruimere openingen van de luchtwegen waardoor de kans op snurken afneemt.
Na 2 maanden iedere dag 10 minuten geoefend te hebben heeft de man de anti snurkbeugel niet meer nodig en zijn ook de kaakklachten over.