Zakelijke zaken

30-01-2019

U kunt altijd terecht bij de fysiotherapeut.
Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbrief meer nodig voor een afspraak bij de fysiotherapeut. Dat heeft voordelen! Zo komt u direct bij de specialist in beweging om te werken aan u herstel.
De huisarts blijft een centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg! De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dit niet wenst.

Wanneer u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, voert deze eerst een screening(vraaggesprek) uit. In deze screening kijken we of er ernstige onderliggende gezondheidsproblemen aanwezig zijn. Wanneer we ernstige problemen vermoeden bespreken we dit met u en wordt u terugverwezen naar de huisarts.
Na zoveel jaren met deze directe toegankelijkheid te werken, weten we dat patiënten goed weten wanneer ze hun hulpvraag bij de huisarts of bij de fysiotherapeut kunnen neer leggen. Om deze reden wordt de screening gekoppeld aan een uitgebreide intake en verder lichamelijk onderzoek.  De fysiotherapeut bespreekt met u het resultaat van  het onderzoek in relatie tot uw klachten. Daarna stelt hij samen met u een  plan op hoe u het beste geholpen kunt worden.