Wandeltocht “Ontdek het Bentwoud”

12-08-2018

Wandeltocht “Ontdek het Bentwoud”
 
Op zondag 23 september kun je de wandeltocht Ontdek het Bentwoud lopen. Het aantrekkelijke is dat je kunt kiezen uit verschillende routes van 5, 10, 20 of 25 kilometer, die je in eigen tempo kunt lopen.
De 5 km tocht is gratis voor de jeugd’; zij kunnen ook meedoen aan een puzzeltocht.
De 10, 20 en 25 km tochten voeren langs de piramide in het Bentwoud waar je eventueel koffie kunt drinken. Alle wandelaars ontvangen daar ook het boekje “De mooiste wandeling in het Bentwoud”, uitgereikt door de Vrienden van het Bentwoud. De 5 km wandelaars ontvangen het wandelboekje na afloop in het clubgebouw van SC Antilope.
 
Voor de lopers van de 20 en 25 kilometer is er een rustpunt bij restaurant Roest, dat voor iedere wandelaar een speciale aanbieding in petto heeft. Er is EHBO en verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteek naar het Bentwoud op het Noordeinde.
 
Voor kinderen is er een puzzeltocht door het Gouwebos. De kinderen krijgen na afloop een medaille!
 
Het wandelevenement wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd onder auspiciën van de atletiekverenigingen S.C.Antilope uit Waddinxveen en AV '47 uit Boskoop. De Provincie Zuid-Holland, de Rabobank en Staatsbosbeheer zijn sponsors.
 
Je kunt je op 23 september vanaf 8 uur voor € 3 inschrijven in het clubgebouw van S.C. Antilope. Leden van de landelijke wandelbond KWBN betalen € 2. Deelname van kinderen tot en met twaalf jaar is gratis. Start en finish: Alberdingk Thijmlaan 2 in Waddinxveen.
 
Starttijden:
• 25 km: van 8 tot 10;
• 20 km: van 8 tot 11.
• 10 km van 8 tot 12.
• Voor de puzzeltocht van 5 kilometer ben je tot 13.00 uur welkom.
 
Als je meer wilt weten, kijk dan op de website www.ontdekhetbentwoud.nl.
 
Doe mee aan het wandelevenement en geniet tijdens de tocht van de mooie lokale natuur. En wandel je fit, want “bewegen is gezond".