Podotherapie bij kinderen

16-05-2018

Podotherapie bij kinderen

De kinderfysiotherapeuten van Fysiotherapie Groene Hart werken nauw samen met de podotherapeuten van Podocentrum Groene Hart.

Welke rol speelt de podotherapeut bij kinderen?
Een podotherapeut kan bij kinderen een grote rol spelen. De voeten maken in de eerste levensjaren veel ontwikkelingen door, waardoor de voetstand in de loop van de kinderjaren kan veranderen. Maar tussen de 6-8 jaar wordt de voet- en beenstand bepaald.

Een kindervoet is in de groei waardoor je de voetstand kunt beïnvloeden ofwel corrigeren.  Dit zou bij sommige voet- of knieafwijkingen, klachten in de toekomst kunnen voorkomen. In de loop van de jaren groeit de voet waardoor er allemaal problemen zouden kunnen ontstaan. Een voorbeeld van veel voorkomende klachten bij kinderen zijn vermoeide benen, struikelen over de voeten, vermoeide voeten, afwijkingen in het staan, afwijkingen in het gaan, teenafwijkingen, problemen met de groeischijf en natuurlijk pijnklachten aan het bewegingsapparaat. Dit zou een podotherapeut o.a. kunnen behandelen.

Samenwerking
De kinderfysiotherapeuten van het Groene hart en de podotherapeuten van Podocentrum Groene hart hebben samen overleg en zien regelmatig kinderen samen om een goed plan op te zetten en om de klachten of problemen zo snel mogelijk te verhelpen. In de praktijk merken we dat deze aanpak efficiënt is en kinderen goed geholpen kunnen worden.